İSMONT Halil Bildirici Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

WEB https://ismonthalilbildirici.meb.k12.tr
Adres : Kuzuluk, Topçusırtı Mahallesi Akyazı Caddesi. No195 Akyazı/ SAKARYA
VİZYON : Sıcak bir aile ortamında, öğrenmenin temel hedef kabul edildiği, öğretmen ve öğrencilerin kendilerini geliştirme imkânı bulduğu, herkesin daha iyiye, daha güzele ulaşmak için kendisiyle yarıştığı; * ilçemiz ilköğretim okul öğrencileri tarafından öncelikle tercih edilen * Ülkemizi ilgilendiren olaylara duyarlı; * Sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, * AB normlarına göre eğitim vererek ülkemizin en iyi üniversitelerine her yıl artan sayıyla öğrenci yerleştiren bir kurum olmak.
MİSYON : Bütün öğrencilerimizi, Atatürk ilkelerine bağlı sosyal yönü güçlü, dürüst, inançlı, yetenekli, rekabetçi ve her şartlarda ayakta durabilen 21.yüzyıl normlarını taşıyan çağdaş birer teknik eleman olarak yetiştirmek.
BAŞARILAR : 2012 Yılında başlatılan tadilat çalışması sonucu olarak; derslik sayımız 8 den 14 e çıkartılmıştır. Bununla beraber; Yemekhane, misafirhane ve bilgisayar destekli yabancı dil eğitimi yapılabilecek bir laboratuvar oluşturulmuştur. Öğrenci başarımız ise hedeflediğimiz %20 nin üzerine çıkartılmıştır.

Mesleki Uygulama Labaratuvarı :1
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM
Saatler : 08:50 - 17:05
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İNGİLİZCE
Isınma : KALORİFER
Servis : okulumuza akyazı merkez ve köylerinden, ayrıca taşıma kapsamında ki tüm alanlardan araç ile öğrenci gelmektedir.
Ulaşım : Her 30 Dakikada bir il merkezinden dolmuş ile ulaşım sağlanabilir. Her 20 dakikada bir Akyazı merkeze ulaşım sağlanabilir. Her iki güzergahta da araçlar okulumuz önünde geçmektedir.
Yerleşim Yeri : Topçusırtı Mh. Akyazı Cd. Nu:195 Kuzuluk - Akyazı / SAKARYA
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : ile 35 km, ilçeye 9 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri : 136
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 2017-2018 eğitim öğretim yılından bu yana merkezi yerleştirme sistemine bağlı olarak ortaokul başarı puanı ve yerleşim yerine göre öğrenci yerleşmekte ve tavan puan 95,taba puan 72 olmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2018/ 2019 egitim ogretim yilinda sinava giren ogrencilerimizin % 46´sı iki veya dort yillik bolumlere girmeye hak kazandı.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2015-2016 eğitim öğretim yılı lisans ve ön lisans yerleştirme oranı %33 2016-2017 eğitim öğretim yılı lisans ve ön lisana yerleştirme oranı %27
Sportif Etkinlikler : Voleybol-Basketbol-Futbol-Satranç-Koşu-Okçuluk-futsal
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : Erasmus Projeleri ve Gençlik Spor Bakanlığı projeleri yapılmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Erasmus+ K1 ve K2 proje çalışmaları 2017-2018 eğitim öğretim yılı itibari ile başlamıştır. 2018-2020 yılları arasında sosyal medya ve okul projesi kapsamında çalışmalar yapılmıştır.